مخالفت معاون وزیر با تدریس زبان انگلیسی از مقطع ابتدایی

مخالفت معاون وزیر با تدریس زبان انگلیسی از مقطع ابتدایی

مدیریت آموزش: رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش ضمن بیان اینكه سرجمع كمتر از 5 درصد دانش آموزان ما به آموزشگاه های زبان می روند اظهار داشت: خیلی از داوطلبان آموزشگاه ها، دانش آموزان مدارس غیردولتی اند و یك دلیل آن برخورداری مالی است.


به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، حجت الاسلام علی ذوعلم با حضور در برنامه تلویزیونی پرسشگر با اشاره به اینكه باید عمیق تر به سوژه ناكارآمدی آموزش زبان انگلیسی نگریست اظهار داشت: تعداد ۱۱ هزار و ۵۰۰ آموزشگاه برای این تعداد دانش آموز زیاد نیست. فقط شش میلیون دانش آموز در متوسطه داریم. اگر میانگین در هر آموزشگاهی ۲۰۰ دانش آموز مشغول به آموزش باشند می توان گفت سرجمع كمتر از ۵ درصد دانش آموزان ما به آموزشگاه زبان می روند. ضمن آنكه وجود آموزشگاه ها بد نیست، برای اینكه كمك می نماید تا دانش آموزان تقویت شوند و خدمات دریافت نمایند.

وی ادامه داد: اما مشكل آنجاست كه چرا همه دانش آموزان امكان حضور ندارند و باید به عدالت آموزشی دقت نماییم. از طرف دیگر باید دید رسالت و ماموریت آموزش و پرورش در انتقال دروس مختلف چقدر است؟.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اینكه ای كاش به آن اندازه كه روی زبان انگلیسی توجه داریم روی آموزه های اخلاقی و آداب و مهارت های سبك زندگی، هنر و تفكر نیز دغدغه داشتیم اظهار داشت: توجه متوازن و متعادلی روی همه ساحت ها و حوزه های یادگیری وجود ندارد.

ذوعلم اضافه كرد: نكته قابل تامل دیگر این است كه خیلی از داوطلبان آموزشگاه ها، دانش آموزان مدارس غیردولتی اند و یك دلیل آن برخورداری مالی است. البته كه آموزش زبان در مدارس غیردولتی هم به معنای مستغنی شدن دانش آموزان در زبان خارجی نیست.

وی با اشاره به اینكه حدود ۴۰۰ ساعت آموزش رسمی زبان خارجی در دوره تحصیل داریم اظهار داشت: آیا میزان و ساعات آموزشی در ۱۱ حوزه یادگیری یكسان است؟ اساسا آموزش زبان از كیفیت لازم برخوردار نیست. مطالعه ابعاد مختلف ناكارآمدی آموزش زبان انگلیسی، جای بحث دارد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در پاسخ به پرسشی درباره گردش مالی ۱۴۵ میلیارد تومانی آموزشگاه های زبان در هر ترم اظهار داشت: امروز سهم آموزش و پرورش از بودجه سالانه حدود ۴ درصد است در صورتیكه در بعضی كشورها به ۱۵ درصد می رسد. آیا مگر كیفیت زبان فارسی ما از زبان خارجی بالاتر است؟ آموزش زبان فارسی گرفتار چالش جدی است در صورتیكه نزدیك ۵۰ درصد مناطق ما دوزبانه اند و آنجا آموزش زبان فارسی به شدت گرفتار ضعف است و یكسری دلایلی مانع پاسداری از زبان فارسی كه زبان آموزش رسمی است، می شود تا جایی كه ممكنست برخی دانش آموزان ما نتوانند تا ششم دبستان به فارسی صحبت كنند.

وی افزود: باید بیشتر از دغدغه زبان خارجی، چندین جلسه در این برنامه صرف زبان فارسی شود. مگر اهمیت درس های دیگری چون هنر كمتر از زبان خارجی است؟. گرفتار چالش در كل كیفیت آموزش هستیم كه باید به آن بپردازیم. ضمن آنكه زبان خارجی در دانشگاه ها و آموزش عالی نیز گرفتار چالش است. اگر مسائل ما اولویت گذاری نشود و به ریشه ها نپردازیم یك بار مسائلی چون زبان خارجی پررنگ و در شبكه های مجازی دست به دست می شود.

وی تامید كرد: با اینكه زبان انگلیسی را از دبستان شروع نماییم مخالفم برای اینكه مبتنی بر واقعیت نیست و جز ایجاد بحران و تبعیض بیشتر، ثمری نخواهد داشت. دبیر زبان انگلیسی در متوسطه خیلی كم داریم. اگر قرار باشد آموزش زبان از دوره ابتدایی شروع شود همه مدارس نمی توانند معلم زبان داشته باشند. باید بنا بر این به ۴۰۰ ساعت آموزش، كیفیت بدهیم. حالا ساعات آموزش دروس از ۹۰ به ۷۰ دقیقه و هفته های آموزشی ما بجای ۳۵ به ۲۸ هفته هم می رسد.

ذوعلم افزود: با این شرایط، برنامه درسی كه تدوین كرده ایم عملا به طوركامل قابل اجرا نیست. اگر كیفیت و زمان آموزش را بهبود دهیم كیفیت آموزش زبان هم دوبرابر می شود. به مدیران كل استان ها هم تاكید می كنم تلاش كنند كه ۹۰دقیقه های آموزش برای هر دروس كامل اجرا شود. گرفتار چالش جدی كیفیت هستیم و باید آنرا درمان نماییم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینكه نمایندگان ارائه دهنده طرح رفع انحصار از آموزش زبان خارجی می خواستند از ظرفیت جامعه برای بهبود آموزش استفاده كنند اظهار داشت: این نكته خوبی است و استفاده از ظرفیت های دیگر برای تعمیق آموزش خوب است.

وی اشاره كرد: اما قطبی كردن آموزش صحیح نیست. وجود آموزشگاه های زبان برای ارتقای زبان آموزی خوب است اما نكته اش این است كه مبادا بچه های بااستعداد كه تمكن مالی ندارند محروم شوند كه آموزش و پرورش باید كمك نماید.






منبع:

5.0 / 5
4537
1398/08/18
17:50:07
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , تحصیل , خدمات
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین