زبانهای برنامهنویسی زیادی وجود دارد که به کمک آنها طراحی سایت، اپلیکیشن و کارهای دیگری را میتوان انجام داد. باید بدانیم هرکدام از زبانها برای یک کار بهخصوص تعریف شده و درآمد مخصوص به خود را دارد.
زبان برنامه نویسی یکی از زیر بناهای پنهان هر اپلیکیشن و سایتی است که مشاهده میکنید. امروزه یکی از موارد لازم برای پیشرفت دنیای دیجیتال برنامهنویسی است؛ بهخاطر همین، برنامه نویسی و آشنایی با برترین زبانهای برنامهنویسی در عصر حاضر خالی از لطف نیست.
زبانهای برنامهنویسی زیادی وجود دارد که به کمک آنها طراحی سایت، اپلیکیشن و کارهای دیگری را میتوان انجام داد. باید بدانیم هرکدام از زبانها برای یک کار بهخصوص تعریف شده و درآمد مخصوص به خود را دارد. شما برای آگاهی از درآمدهای حاصل از برنامهنویسی میتوانید به سایت حامی ورکس مراجعه کنید و پروژههای برنامهنویسی را مشاهده نمایید.
برای ورود به این حرفه باید با تمام جوانب این حرفه آشنایی داشته باشید. بعد از اینکه تحقیق کردید، حالا وقت این است که شما به علاقه خود توجه کنید که به کدام زبان برنامهنویسی علاقه دارید.
7 زبان برتر برنامهنویسی
ما در این مقاله به معرفی برترین زبانهای برنامهنویسی میپردازیم؛ البته بهخاطر تعدد این زبانها ما در این مقاله به معرفی 7 زبان برتر برنامهنویسی میپردازیم.
-
Python / پایتون
-
Java / جاوا
-
JavaScript / جاوا اسکریپت
-
PHP
-
MATLAB / متلب
-
سی شارپ
-
سوئیفت
-
Go
زبان برنامه نویسی پایتون Python
پایتون یک زبان برنامهنویسی با کاربرد بسیار بالا است. از خصوصیات بارز زبان برنامهنویسی پایتون میتوان به شیءگرا و سطح بالا بودن آن اشاره کنیم؛ همچنین از نظر اغلب برنامهنویسان زبان برنامهنویسی پایتون یک زبان برنامهنویسی تفسیر شده است.
زبان برنامهنویسی پایتون یکی از بهترین زبانهای برنامهنویسی موجود است که بهخاطر نوشتار ساده و اجرا شدن این زبان در همه پلتفرمها مانند ویندوز، اندروید و IOS، کاربرد بسیار بالا، هزینه نگهداری پایین کدهای نوشته شده و آسان بودن یادگیری آن محبوبیت بالایی دارد.
پایتون از ماژولهای آماده نیز پشتیبانی میکند که استفاده مجدد کد در آن بسیار آسان میشود؛ بهطورکلی پایتون برای برنامهنویسان در دنیای حقیقی مانند یک کتابخانه بسیار جامع و بزرگ است که نیاز مردم را مرتفع میکند.
برنامهنویسان به دلیل کاربری بالایی که این زبان برای آنها دارد، بیشتر به سمت پایتون میروند چون تدوین در پایتون وجود ندارد چرخه ویرایش، تست و رفع اشکال در کدنویسی با آن بسیار سریع انجام میشود؛ همچنین رفع اشکال از برنامههای نوشته شده با پایتون آسان است. پیشنهاد میشود جهت بالا رفتن تجربه انجام پروژه پایتون را در سایت فریلنسری حامی ورکس دنبال کنید.
چه وبسایتهایی از پایتون استفاده میکنند؟
وبسایتهایی مانند اینستاگرام و یوتیوب با استفاده از این زبان برنامهنویسی ساخته شدهاند؛ همچنین این زبان برنامهنویسی در ایران از بازار خوبی برخوردار بوده که شما با مراجعه به سایت حامی ورکس میتوانید مشاهده کنید.
زبان برنامه نویسی جاوا Java
JAVA توسط جیمز گاسلینگ در شرکت Sun Microsystems Inc در سال 1991 توسعه یافت و بعداً توسط شرکت Oracle خریداری شد. جاوا یک زبان برنامهنویسی ساده است. جاوا نوشتن، کامپایل و اشکالزدایی برنامهنویسی را آسان میکند
زبان برنامهنویسی جاوا یک زبان برنامهنویسی اساسی است که اگر در این نوع زبان برنامهنویسی مهارت داشته باشید، بازار کار خوبی در انتظار شماست؛ زیرا این زبان برنامهنویسی یکی از برترین زبانهای برنامهنویسی است که در ایران نیز مشتریهای زیادی دارد. میتوانید این آمار را در سایت حامی ورکس مشاهده کنید.
زبان برنامهنویسی جاوا در همه پلتفرمها قابلاجرا است و این موضوع نیز باعث شده تا برنامهنویسان زیادی را جذب خود کند.
چه وبسایتهایی از جاوا استفاده میکنند؟
وبسایتهایی مانند نتفلیکس، گوگل، اسپاتیفای، لینکدین، اوبر و آمازون از زبان برنامهنویسی جاوا استفاده کردهاند.
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت JavaScript
جاوا اسکریپت یک زبان برنامهنویسی بین پلتفرمی و شیءگرا است که برای تعاملی کردن صفحات وب (مانند داشتن انیمیشنهای پیچیده، دکمههای قابل کلیک، منوهای بازشو و...) استفاده میشود. همچنین نسخههای پیشرفتهتر سمت سرور جاوا اسکریپت مانند Node.js وجود دارد که به شما امکان میدهد تا عملکرد بیشتری نسبت به دانلود فایلها به وبسایت اضافه کنید. در داخل یک محیط میزبان (بهعنوانمثال، یک مرورگر وب)، جاوا اسکریپت میتواند به اشیاء محیط خود متصل شود تا کنترل برنامهای روی آنها ارائه دهد.
چه وبسایتهایی از جاوا اسکریپت استفاده میکنند؟
وبسایتهای مانند گوگل، فیسبوک، ویکیپدیا، یاهو، آمازون، توییتر و لینکدین از زبان برنامهنویس جاوا اسکریپت استفاده میکنند.
زبان برنامه نویسی PHP
اصطلاح PHP مخفف Hypertext Preprocessor است. PHP یک زبان برنامهنویسی سمت سرور است که به طور خاص برای توسعه وب طراحی شده است. منبعباز است و استفاده از آن رایگان است. یادگیری و استفاده از آن بسیار ساده است. PHP در واقع میتواند هر کاری را که مربوط به اسکریپتنویسی سمت سرور یا بهعنوان پشتیبان یک وبسایت شناخته میشود، انجام دهد. برای مثال، PHP میتواند دادهها را از فرمها دریافت کند، محتوای صفحه پویا تولید کند، میتواند با پایگاههای داده کار کند، جلسات ایجاد کند، کوکیها را ارسال و دریافت کند، ایمیلها را ارسال کند و برای استفاده بهعنوان یک زبان برنامهنویسی سمت سرور قابلاعتماد است. اینها برخی از تواناییهای PHP هستند که آن را برای استفاده بهعنوان زبان برنامهنویسی سمت سرور مناسب میکند.
چه وبسایتهایی از PHP استفاده میکنند؟
وبسایتهایی مانند ویکیپدیا و وردپرس از زبان برنامهنویسی php استفاده میکنند.
کسب و کارهای فریلنسری
زبان برنامه نویسی متلب MATLAB
متلب یک زبان با کارایی بالا برای محاسبات فنی است. محاسبات، تجسم و برنامهنویسی را در محیطی با کاربری آسان که در آن مسائل و راهحلها با نمادهای ریاضی آشنا بیان میشوند، ادغام میکند.
از کاربردهای این زبان برنامهنویسی که یک زبان برنامهنویسی اختصاصی است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
ریاضی و محاسبات
-
توسعه الگوریتم
-
مدلسازی، شبیهسازی و نمونهسازی
-
تجزیهوتحلیل دادهها، کاوش و تجسم
-
گرافیک علمی و مهندسی
-
توسعه برنامه از جمله ساخت رابط کاربری گرافیکی
در ادامه پیشنهاد میکنم برای انجام پروژه های متلب به سایت حامی ورکس که در ادامه لینک آن قرار دارد مراجعه فرمایید
زبان برنامه نویسی سی شارپ
زبان برنامهنویسی سی شارپ توسط شرکت مایکروسافت توسعه داده شده و بیشتر برای تولید نرمافزارهای کامپیوتری کاربرد دارد. یادگیری این زبان برنامهنویسی نسبت به بقیه زبانهای برنامهنویسی که ذکر کردیم سختی بیشتری دارد. همچنین علاوه بر اینکه سختی زیادی دارد باتوجهبه کاربرد آن در ایران بازار کار زیادی ندارد ولی بقیه زبانهای برنامهنویسی در ایران از بازار خوبی برخوردار هستند که میتوانید در سایت حامی ورکس مشاهده نمایید.
چه وبسایتهایی از سی شارپ استفاده میکنند؟
بزرگترین وبسایتی که مشخصاً از این زبان برنامهنویسی استفاده میکند مایکروسافت است.
زبان برنامه نویسی سوئیفت
سوئیفت یک زبان برنامهنویسی است که توسط اپل در سال 2014 توسعه داده شده است. این زبان برنامهنویسی برای توسعه برنامههای بر پایه ios کاربرد دارد و فقط در پلتفرم ios قابلاجرا است؛ به همین خاطر طرفداران زیادی ندارد مخصوصاً در ایران که توسط شرکت اپل تحریم شدهایم.
چه وبسایتهایی از سوئیفت استفاده میکنند؟
اپلیکیشنهایی مانند فیسبوک، اوبر، اسلک، لینکدین، واتساپ، اینستاگرام، Airbnb، مدیوم و توییتر از زبان برنامهنویسی سوئیفت استفاده میکنند.
زبان برنامه نویسی GO
یک زبان برنامهنویسی است که توسط گوگل در سال 2009 توسعه داده شده و برای برنامههای تحت وب کوچک و APIها و سرورهای وب عالی است.
این زبان برنامهنویسی ترکیبی از زبان پایتون و سی شارپ است که خیلی مشکلات برنامهنویسان را مانند سرعت کار حل کرده است.
چه وبسایتهایی از GO استفاده میکنند؟
وبسایتهایی مانند گوگل، نتفلیکس و اوبر از زبان برنامهنویسی GO استفاده میکنند.
کلام آخر
در مطالب بالا به معرفی برترین زبانهای برنامهنویسی جهان پرداختیم که هرکدام طرفداران و مشتاقان زیادی دارند و از آن به درآمد رسیدهاند.
امروزه برنامهنویسی یک شغل مناسب با درآمد بسیار خوب برای افراد جویای کار در زمینه تکنولوژی است.
همین حالا میتوانید با مراجعه به سایت حامی ورکس پروژههای مخصوص به هرکدام را مشاهده کنید و از مشورت با ما آنها نهایت استفاده را ببرید.
منبع:
https://hamiworks.com/blog/best-programming-languages-part-1