اخطار در رابطه با یک قرص شب امتحانی

اخطار در رابطه با یک قرص شب امتحانی

به گزارش مدیریت آموزش، معاون موسسه کادراس ضمن اشاره به داروی محرک ˮمتیل فنیداتˮ که به نام «قرص شب امتحان» هم در جامعه معروف است، می گوید: از این دارو برای درمان افراد مبتلا به بیش فعالی، کم توجهی، عصبانیت همراه با بی قراری، اضطراب، فشار خون بالا و دارای افسردگی استفاده می شود. با این وجود این قرص قبل از برگزاری آزمون، اجراهای هنری و... توسط برخی افراد مورد استفاده قرار می گیرد، حال آنکه مصرف این دارو بدون تجویز پزشک، باعث ایجاد اختلالات جدی در سیستم عصبی خواهد شد.


منصور براتی در گفتگو با ایسنا، با بیان این که به صورت معمول هنگامی که نوجوانان و جوانان در فرایند ارتقاء و پیشرفت مقطع تحصیلی، انجام فعل هنری یا انجام فعالیت ورزشی قرار دارند، تلاش می کنند تا با افزایش ساعت مطالعه یا حضور در کلاس های فوق العاده آمادگی خویش را برای روز امتحان و کسب بهترین نتیجه آماده کنند، اظهار نمود: با این وجود برخی افراد بدون تکیه بر تلاش فردی و کمک درسی های مجاز و بی خطر، به سراغ موادی می روند تا از راه آنها بتوانند تمرکز و حافظه خویش را تقویت کنند؛ یکی از مشهورترین این مواد ریتالین نام دارد.
وی ضمن اشاره به داروی محرک متیل فنیدات یا همان «ریتالین» که به نام «قرص شب امتحان» هم در جامعه معروف است، افزود: از این دارو برای درمان افراد مبتلا به بیش فعالی، کم توجهی، عصبانیت همراه با بی قراری، اضطراب، فشار خون بالا و دارای افسردگی استفاده می شود. با این وجود این قرص قبل از برگزاری آزمون، اجراهای هنری و هرگونه فعالیتی که احتیاج به دقت بالا و حافظه قوی دارد توسط برخی افراد مورد استفاده قرار می گیرد.
معاون پژوهشی موسسه کادراس افزود: ریتالین بعنوان مهارگر قوی بازجذب دوپامین و به میزان کم تری نوراپی نفرین در دستگاه عصبی مرکزی عمل می کند. به نظر می آید نقص فعالیت این دو آمین پیام رسان یعنی دوپامین و اپی نفرین از دلایل بروز سندرم اختلال کم توجهی و بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان باشد، متیل فنیدات با افزایش فعالیت این دو آمین عصبی در بهبود نشانگان این بیماری مؤثر است.
براتی ضمن اشاره به این که مصرف این دارو بدون تجویز پزشک، باعث ایجاد اختلالات جدی در سیستم عصبی فرد می شود، تصریح کرد: علیرغم این که جامعه پزشکی گزارشی در مورد اعتیادآور بودن این قرص منتشر نکرده است، اما نوعی وابستگی روانی یا عادت رفتاری می تواند فرد را گرفتار مصرف مداوم این مواد کند. این دارو اگر بدون تجویز پزشک مورد مصرف قرار بگیرد و سپس قطع شود دارای عوارضی همچون حالت تهوع، سرگیجه، فشار خون، بی خوابی، عصبانیت، دل درد، کاهش وزن، مشکلات گوارشی، افسردگی شدید و جوش پوستی است و اگر به شکل افراطی مصرف شود می تواند دارای عوارضی همچون توهم زدن، تشنج یا تپش قلب هم باشد.
معاون پژوهشی موسسه کادراس افزود: برخی نوجوانان و جوانان با کنار گذاشتن حس احتیاط روی به مصرف ریتالین می آورند تا از این طریق ضمن جبران کمبودهای ناشی از تنبلی یا عدم تمرین کافی به اوج موفقیت در فعالیتهای درسی، هنری و ورزشی دست یابند. در این نقطه نقش مدرسه، خانواده و رسانه های جمعی برای آگاه کردن و کنترل رفتارهای پرخطر نوجوانان و جوانان بسیار پر رنگ شده و آنها باید برای دور نگه داشتن نسل جدید از این مواد محرک تمام توان خویش را به کار بگیرند.
وی اعتقاد دارد که افراد محصل، هنرمندان و ورزشکاران باید تلاش کنند با افزایش تلاش و تلاش در حوزه تخصصی خود از انواع داروها و مواد دوری کرده تا از این طریق زمینه سلامت جسم و روح خویش را تضمین کنند.




منبع:

0.0 / 5
506
1401/10/11
14:38:19
تگهای خبر: آزمون , تحصیل , دستگاه , مطالعه
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین