گزارش مدیریت آموزش؛

ابهام در فرایند رسیدگی به اعتراض معلمان به رتبه بندی

ابهام در فرایند رسیدگی به اعتراض معلمان به رتبه بندی

به گزارش مدیریت آموزش، در حالیکه عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از باقی ماندن ۱۲ همت از بودجه رتبه بندی اطلاع داده است ولی مشخص نیست بودجه باقی مانده، کفاف رسیدگی به اعتراض معلمان را می دهد یا خیر.


به گزارش مدیریت آموزش به نقل از مهر روز گذشته بود که برای نخستین بار اعلام گردید احکام قطعی رتبه بندی برای همه معلمان صادر گردیده است. صادق ستاری فرد معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در حاشیه آئین اختتامیه هفدهمین جشنواره علمی و پژوهشی فرهنگیان ضمن اشاره به این که احکام قطعی رتبه بندی همه معلمان صادر گردیده است اظهار داشت: از روزی که معلمان رتبه خویش را در سامانه مشاهده کنند ۱۰ روز فرصت دارند تا اعتراضات خویش را ثبت کنند. ستاری فرد در جلسه روز گذشته صراحتاً تأیید کرد که حدود ۳۱ درصد از فرهنگیان نسبت به رتبه بندی خود اعتراض دارند. براساس اعلام وزارت آموزش و پرورش فرهنگیانی که پیش از این اطلاعات خویش را در سامانه رتبه بندی ثبت کرده و بعد از مشاهده نتیجه رتبه بندی، از رتبه خود ناراضی هستند؛ می توانند درخواست بررسی دوباره رتبه را در سامانه اعتراض به رتبه بندی معلمان که در پنجره خدمات الکترونیک آموزش و پرورش بوجود آمده است؛ ثبت نمایند. مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی رسیدگی به اعتراضات را در این سامانه بر عهده دارد همینطور اعتراض به رتبه بندی معلمان در ارتباط با سنوات ضمن خدمت و مدرک تحصیلی هم توسط بخش امور اداری وزارت آموزش و پرورش پیگیری می شود. ستاری فرد در حالی از اعتراض ۳۱ درصد از فرهنگیان نسبت به رتبه های خود اطلاع داد که به قول مسؤلان وزارت آموزش و پرورش تابحال خیلی از معلمان احکام خویش را دریافت نکرده اند و طبیعی است که زمانی که همه فرهنگیان احکام خویش را مشاهده کنند تعداد بیشتری از آنها نسبت به رتبه های خود اعتراض خواهند داشت.
در همین حال کارزاری هم در فضای مجازی با عنوان اعتراض به روش محاسبه برای رتبه بندی معلمان بوجود آمده است. قولی که وزیر به مجلسی ها داد همینطور احمد حسین فلاحی نماینده مردم همدان و فامنین و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه آقای وزیر به ما قول دادند که سامانه اعتراض به رتبه بندی ظرفیت لازم را پیدا کرده است؛ اظهار داشت: هر تعداد از فرهنگیان که به رتبه خود اعتراض دارند در سامانه، اعتراض خویش را ثبت کنند تا اعتراض آنها بررسی شود. وی با اشاره به اینکه در آخرین جلسه کمیسیون آموزش مبحث رتبه بندی معلمان بررسی شده است اظهار داشت: احتمالا در جلسه آینده کمیسیون از وزیر بخواهیم حضور پیدا کند و در مورد عملکرد سامانه گزارش خویش را ارائه نماید. ۱۲ هزار میلیارد تومان از بودجه رتبه بندی باقی مانده است فلاحی در پاسخ به این سؤال که آیا رسیدگی به اعتراض ها در مورد رتبه بندی بار مالی جدیدی برای دولت به همراه نخواهد داشت؛ اظهار داشت: ۳۸ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی تخصیص داده شده بود که تمام این بودجه هنوز هزینه نشده است و تا جایی که من اطلاع دارم ۱۲ هزار میلیارد تومان از بودجه رتبه بندی معلمان باقی مانده است.
فلاحی تصریح کرد: این مبلغ پاسخگویی رتبه های جدید معلمان بعد از رسیدگی به اعتراضات خواهد بود و نیازی به تخصیص بودجه بیشتر نداریم. آغاز ثبت اعتراض به رتبه و ابهامات پیش رو در حالی احکام رتبه بندی تمام معلمان صادر گردیده است که هنوز تمامی فرهنگیان احکام خویش را مشاهده نکرده اند و هنوز معلوم نیست چه تعداد از فرهنگیان نسبت به رتبه خود اعتراض دارند و هنوز معلوم نیست رسیدگی به اعتراض معلمان در چه زمانی به پایان خواهد رسید. از طرفی هنوز معلوم نیست وزارت آموزش و پرورش چه میزان اعتبار برای تحقق کامل رتبه بندی و رسیدگی به اعتراضات و سپس محاسبه دیون معوق معلمان نیاز دارد و آیا بودجه فعلی کفاف پرداختی های معلمان را خواهد داشت یا خیر. در حالیکه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل اعتبارات بخش آموزش و پرورش به همراه ردیف های تابعه ۱۵۶ هزار و ۴۵۲ میلیارد تومان بود این عدد در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ به بیشتر از ۲۰۶ هزار و ۶۰۶ میلیارد تومان رسید که بخش اصلی این افزایش بودجه به رتبه بندی معلمان اختصاص یافته است. همینطور دولت در بودجه سال جاری ۴۰ درصد از مالیات بر ارزش افزوده را به وزارت آموزش و پرورش اختصاص می دهد که رقمی حمایتی برای تحقق کامل رتبه بندی معلمان است. حال با وجود اعتراض حداقل ۳۱ درصد از فرهنگیان به نتیجه رتبه بندی و با توجه به این که فرهنگیان بازنشسته از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ و نومعلمان هم مشمول رتبه بندی شده اند؛ معلوم نیست بودجه باقی مانده از رتبه بندی، کفاف رسیدگی به اعتراض معلمان را خواهد داد یا خیر.
دیونی که باقی می ماند نگرانی معلمان زمانی بیشتر می شود که بدانیم از انتهای دهه ۹۰ و تقریبا از سال های ۸۷ به بعد دیون معلمان و آموزش و پرورش در حساب آنها مانده است و در طول ۱۴ سال قبل دیون پرداخت نشده است. برپایه قوانین مالی کشور زمانی که در انتها اسفند ماه هر سال بودجه تصویب شده توسط دستگاه اجرایی مصرف نشود بودجه به خزانه بازگشته و در صورت وجود بدهی معوق آن عدد و رقم در دیون معوق باقی می ماند. نگرانی معلمان از این بابت است که برای مثال فردی که با رتبه ۴ باید عددی حدود ۱۲ میلیون تومان دریافت می کرده است به سبب رتبه در نظر گرفته ۲ مشمول دریافت تنها ۶ میلیون تومان شده است و حتی در صورت اعتراض و بازگشت رتبه وی به عدد ۳ یا ۴ مبلغ پرداخت نشده به وی در رقم بدهی ها و دیون باقی می ماند که آن هم نزدیک به بیشتر از یک دهه است که پرداخت نشده است.


منبع:

5.0 / 5
379
1401/12/24
13:37:41
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , تحصیل , توسعه
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین