رئیس مركز تحقیقات آموزش پزشكی:
سال آینده حدود ۱۰ درصد افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی خواهیم داشت
به گزارش مدیریت آموزش، رییس مرکز تحقیقات آموزش پزشکی اظهار داشت: هم اکنون بالاتر از 15 هزار دانشجوی رشته پزشکی در کشور داریم که این عدد در سال آینده باید به 16 هزار دانشجو برسد.
به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، دکتر شهرام یزدانی در نشست خبری با خبرنگاران به تبعات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان رشته پزشکی اشاره نمود و اظهار داشت: باید توجه داشت افزایش پذیرش در رشته پزشکی موضوعی نیست که بخواهیم در جلسه ای راحت در مورد آن تصمیم گرفت، این یک موضوع کاملا علمی است و باید تصمیمات علمی دراین خصوص اتخاذ نمود.
ایشان سپس با اعلان اینکه نسبت پزشکان عمومی به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۱ پزشک عمومی است، اظهار داشت: نسبت پزشک متخصص ما به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۵ نفر می باشد که این آمار از اغلب کشورهای همسایه پایین تر است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلان اینکه نسبت کلی پزشک به جمعیت در دنیا متفاوت می باشد، اظهار داشت: در دنیا می گویند هر اندازه سرانه تولید ناخالص کشوری زیاد باشد، نسبت پزشکان به جمعیت نیز بالاست. بطور مثال در این کشورها نسبت پزشکان به ازای هر۱۰ هزار نفر جمعیت ۳۵ نفر است. اما برای کشوری مثل ایران میانگین پزشک به ازای ۱۰ هزار نفر ۱۶ نفر است.
وی با تأکید بر این که علاقه پزشکان عمومی برای ورود به تخصص کم شده است، اظهار داشت: هم اکنون مشکل ما صندلی خالی دوره های دستیاری است. بدین سبب بدترین راهکار این است که بخواهیم مجدد پزشک عمومی تربیت کنیم؛ در صورتیکه باید انگیزه های ضروری جهت ورود به دوره تخصصی را داشته باشیم.
مشاور آموزشی رئیس جمهور به تبعات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی اشاره و اظهار داشت: کمبود آزمایشگاه، کلاس درس و استاد کمترین تبعات اجرای این سیاست است. بزرگترین مشکل ما کیفیت آموزش است به جهت اینکه فردی وارد دوره بالینی شده و به صلاحیت برسد باید تجربه بالینی داشته باشد.
بگفته این مقام مسئول، برمبنای آمار غیررسمی دانشجو حتی در ۵۰ کیس یا بیمار نتوانسته است طبابت مستقیم کند. این صدمه ای است که کیفیت آموزش بالینی وارد کرده است. این در حالیست که اگر پزشکی ۱۰ هزار ساعت تجربه مستقل نداشته باشد به سطح خبرگی نمی رسد.
یزدانی اشاره کرد: با توجه به این مشکلات دانشجویانی که در نتیجه اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش شدند، چگونه می توانند برای دانشجویان طبابت مستقل فراهم آورد. بدین سبب تصمیم گیری در مورد آموزش های پزشکی یک امر علمی است و سیاستی که دراین خصوص گرفته می شود باید از ۷ سال قبل گرفته شود.
مشاور آموزشی رئیس جمهور با اعلان اینکه بودجه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی تابحال تامین نشده است، اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید می کند با این شرایط نمی توان افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی داشت و ما به عددی که قرار بود به افزایش ظرفیت برسیم که امسال رسیدیم. سال ۱۴۰۰ بالاتر از ۸ هزار دانشجو داشتیم و امسال به بالای ۱۵ هزار دانشجو رسیدیم.
مشاور آموزشی رئیس جمهور در آخر اشاره کرد: در سال ۱۴۰۴ حدود ۱۰ درصد افزایش دانشجو خواهیم داشت تا به عدد ۱۶ هزار دانشجو دست یابیم؛ ضمن این که متاسفانه هر ساله سازمان سنجش بالاتر از ظرفیت اعلام دانشجو به ما تحمیل می کند که باید دراین خصوص نیز اقدام جدی صورت بگیرد.
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب