جلسه ارتقای كیفی نظام آموزش
پزشکیان: اصلاح روش های آموزش معطوف به نیازهای آینده صورت گیرد
به گزارش مدیریت آموزش، رئیس جمهور با بیان اینکه «باید از ساختار آموزشی فعلی فاصله گرفته و روش های آموزش را اصلاح کنیم»، اظهار داشت: اصلاح روش های آموزش باید معطوف به نیازهای آینده کشور انجام و دانش آموزان معطوف به تأمین نیازهای آینده کشور تربیت شوند.
به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، مسعود پزشکیان پس از ظهر چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ در جلسه ارتقاء کیفی نظام آموزشی، ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه توسعه عدالت آموزشی و ارتقاء کیفیت آموزش با مشارکت مردم، در برنامه های دولت وفاق ملی، اظهار داشت: برای رسیدن به این اهداف باید مردم را به صحنه آورد؛ مشارکت مردم ضامن موفقیت اجرای برنامه دولت در زمینه آموزش و پرورش است. وقتی مردم به صحنه بیایند و در توسعه فضاهای آموزشی مشارکت کنند، نسبت به این طرح ها احساس مالکیت خواهند داشت. دولت چهاردهم به دنبال جذب مشارکت اقشار مختلف مردم در راه حل مشکلات نظام آموزش و پرورش است و در این خصوص زمینه مشارکت برای مردم فراهم بوده و میدان برای همه باز است.
وی در رابطه با اهمیت اجرای طرح های در رابطه با توسعه فضاهای آموزشی، مطابق برنامه پیشبینی شده، خاطرنشان کرد: باید یک مرکز رصد بوجود آمده و گزارش های دقیق و منظم از میزان پیشرفت در ساخت مدارس در هر استان و نیازهای هر دستگاه در این خصوص از راه این مرکز رصد در اختیار دولت قرار گیرد. مدارس باید در همان محله ای که به آن نیاز هست، ساخته شوند، نه این که مدرسه در مکانی ساخته شود که از آن محله فاصله داشته و دانش آموزان برای رفت و آمد مشکل داشته باشند. تیمی از کارشناسان، استانداردهای موردنیاز برای کلاس ها را مشخص می کنند تا چینش کلاس ها و تأمین تجهیزات مورد نیاز آموزش های نوین و به روز دانش آموزان برپایه آن استانداردها صورت گیرد.
او همینطور ضمن اشاره به اهمیت اصلاح روش های آموزشی و ارتقاء کیفیت آموزش در مدارس، تصریح کرد: باید در رابطه با روش ها و ابزارهای ارتقاء کیفی آموزش جلسات بیشتری برگزار و برترین الگوهای موجود در جهان بررسی شود. آموزش های نوین در مدارس باید برپایه الگوهای حل مساله، کار تیمی و تقسیم مسئولیت عرضه شود تا توانمندی دانش آموزان را ارتقا دهد.
رئیس جمهور اضافه کرد: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانش آموزان آموزش دهیم، چونکه در کار گروهی است که توانمندی همه دانش آموزان ارتقا خواهد یافت. وقتی دانش آموز برپایه الگوی حل مساله تربیت شود، به کشور پایبندی بیشتری خواهد داشت و به جای این که به فکر مهاجرت باشد، به دنبال حل مشکلات کشور خواهد بود. به هر حال این دانش آموزان هستند که آینده این کشور را می سازند و اگر آنها را مساله محور، صادق و درستکار تربیت نماییم، مشکلات کشور را حل خواهند کرد.
وی ضمن اشاره به اهمیت عدالت آموزشی، تصریح کرد: نباید اختلاف کیفی آموزشی در مدارس ما بشکلی باشد که باعث ایجاد نابرابری و تبعیض بین دانش آموزان شود، بلکه باید امکانات آموزشی برابری در اختیار همه دانش آموزان کشور قرار گیرد.
وی با بیان اینکه «اصلاح روش های آموزش باید معطوف به نیازهای آینده کشور انجام شود»، اظهار داشت: به جهت اینکه دانش آموزان را معطوف به تأمین نیازهای آینده کشور تربیت نماییم، به مطالعه تطبیقی نیاز داریم. باید از ظرفیت علمی دانشگاه ها و دانشگاهیان بهره بگیریم، تا آنها برای اصلاح روش های آموزشی، نوع مطالب و مهارت های آموزشی مناسب در راه رفع نیازها و حل مشکلات کشور، ایده ارائه نمایند.
پزشکیان تصریح کرد: ما باید از ساختار آموزشی فعلی فاصله گرفته و روش های آموزش را اصلاح نماییم. برای رسیدن به این هدف باید از ابزارهای نوین آموزشی بهره برده و دانش آموزان را در رشته های مورد نیاز کشور تربیت نماییم. همینطور آموزش ها در هر منطقه ای باید برپایه نیازهای همان منطقه عرضه شود، تا نیروهای انسانی در هر منطقه، برپایه نیازهای منطقه خود آموزش ببینند؛ عدالت اینست که هر فرد در منطقه خود رشد کند.
در این نشست نمایندگان دستگاههای مختلف برنامه های طراحی و اجرا شده از جانب دستگاه متبوع خود در زمینه توسعه فضاهای آموزشی، ارتقاء کیفیت آموزش، جذب مشارکت گروههای مردمی، جهادی و خیرین، ارتقاء توانمندی معلمان و الگوهای اصلاح روش آموزشی را عرضه دادند.
منبع: مدیریت آموزش
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب