بررسی آخرین تحولات آموزش عالی در کمیسیون تلفیق روزآمدسازی نقشه جامع علمی
مدیریت آموزش: نخستین جلسه کمیسیون تلفیق روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با حضور ناصر باقری مقدم و حسین حیرانی، به همراه نمایندگان فرهنگستان علوم، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، دانشگاه های شهید بهشتی و هرمزگان، ایرانداک و مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور اجرا شد.
به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، این جلسه با تمرکز بر شناسایی چالش های آموزش عالی و تدوین راهبردهای تحول آفرین، زمینه ساز بازبینی اهداف و اقدامات ملی در این زمینه شد.
آموزش عالی، پژوهش و تجاری سازی به عنوان ستون های اصلی پیشرفت علمی و فناوری کشور، نیازمند راهبردهایی پویا و همگام با تحولات جهانی هستند. در همین جهت، نخستین جلسه کمیسیون تلفیق روزآمدسازی اهداف، راهبردها و اقدامات حوزه آموزش عالی، پژوهش و تجاری سازی نقشه جامع علمی کشور انجام شد.
این جلسه با حضور نمایندگان برجسته نهادهای علمی و سیاست گذاری، قدمی اساسی در راستای بازتعریف سیاستهای کلان این حوزه و پاسخ به چالش های پیش رو بود.
در این نشست که با حضور ناصر باقری مقدم، مدیر اجرائی روزآمدسازی، و حسین حیرانی، مدیر دبیرخانه روزآمدسازی، برگزار گردید، نمایندگان فرهنگستان علوم، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، دانشگاه های شهید بهشتی و هرمزگان، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) و مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور حضور داشتند.
محور اصلی نشست، شناسایی چالش های آموزش عالی و ارائه راهبردهای تحول آفرین برای دستیابی به اهداف کلان این حوزه بود.
امیر شهسواری، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، و رضا نقی زاده، مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم و عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور، گزارش جامعی ارائه کردند. این گزارش برمبنای تحلیل اوامر مقام معظم رهبری، اسناد بالادستی، گزارش های آموزش عالی ایران، مطالعات تطبیقی و آینده نگاری تهیه شده بود.
شهسواری و نقی زاده با شناسایی مسایل و چالش های موجود در نظام آموزش عالی ایران به ضرورت چرخش های تحول آفرین در این زمینه تاکید کردند. آنها اهداف کلان آموزش عالی و فاکتورهای ارزیابی در رابطه با این اهداف را تبیین کرده و راهبردها و اقدامات ملی پیشنهادی برای روزآمدسازی این حوزه را ارائه دادند.
این ارائه شامل پیشنهادهایی برای بازبینی در سیاستهای آموزشی، تقویت ارتباط آموزش عالی با نیازهای بازار کار و صنعت، و پیشرفت جایگاه پژوهش و تجاری سازی در دانشگاه ها بود. همین طور بر اهمیت آینده نگاری در تدوین راهبردهای طولانی مدت تاکید شد.
در آخر جلسه، اعضاء کمیسیون توافق کردند که پیشنویس پیشنهادی روزآمدسازی اهداف، راهبردها و اقدامات حوزه آموزش عالی، پژوهش و تجاری سازی بعد از بررسی و دریافت نظرات اعضا، در جلسه بعدی مورد ارزیابی و تصمیم گیری غائی قرار گیرد. این پیشنویس به عنوان مبنایی برای تدوین نقشه راه آینده آموزش عالی کشور درنظر گرفته خواهد شد.
نخستین جلسه کمیسیون تلفیق روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، قدمی مهم در راه بازبینی سیاستهای آموزش عالی و پژوهش بود.
تاکید بر تحولات ساختاری، همسویی با اسناد بالادستی و توجه به آینده نگاری، نشان دهنده عزم جدی نهادهای علمی برای پاسخگویی به نیازهای بیش از پیش جامعه است. با غائی شدن پیشنویس پیشنهادی این حوزه در جلسات آتی، انتظار می رود نقشه جامع علمی کشور به ابزاری مؤثر برای تحقق اهداف توسعه علمی و فناوری تبدیل گردد.
منبع: مدیریت آموزش
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب