كاهش نرخ تكرار پایه در دوره ابتدایی

كاهش نرخ تكرار پایه در دوره ابتدایی

به گزارش مدیریت آموزش معاون اسبق وزارت آموزش و پرورش چندی قبل نسبت به مبحث فقر یادگیری ابراز نگرانی كرده و اعلام نمود كه طبق تحقیقات انجام شده ۳۶ درصد ایرانیان بعد از آخر دوره ابتدایی در خواندن یك متن به صورت كامل توانمند نیستند. امروز مهارت خواندن و رفع فقر آموزش و یادگیری یك دغدغه جهانی است و حتی یونسكو را برآن داشته تا در چارچوب پروژه مشتركی با بانك جهانی و حضور ۱۰۰ كشور، شاخصهای فقر آموزش را بسنجد و اقداماتی در اینباره انجام دهد.


رضوان حكیم زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با ایسنا، درباره وضعیت فقر یادگیری و عدم كسب مهارت خواندن در ۳۶ درصد ایرانی ها بعد از آخر دوره ابتدایی توضیحاتی عرضه و اظهار نمود: باید مبنای این تحقیقات مشخص شود. این آمار را نه تایید و نه رد می كنم.
وی اضافه كرد: اما معتقدیم دوره ابتدایی دوره اساسی برای یادگیری مهارت های پایه خواندن، نوشتن و حساب كردن است. نتایج آزمون های بین المللی تیمز و پرلز حكایت از آن دارد كه امكان دارد در این حوزه ضعف هایی داشته باشیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینكه تراكم كلاس درس و كیفیت معلمان مدارس ابتدایی هم در میزان یادگیری دخیل است اظهار داشت: در بسته تحولی تهیه شده بعنوان برنامه كار آموزش ابتدایی، ارتقای مهارت های خواندن، نوشتن و حساب كردن مورد توجه قرار گرفته و اصلی ترین كاری است كه پیگیری خواهیم كرد.
حكیم زاده درباره نرخ تكرار پایه در دوره ابتدایی و ارتباط آن با فقر یادگیری هم عنوان كرد: به صورت كلی نرخ تكرار پایه در دوره ابتدایی كاهش داشته است؛ بخصوص در مناطقی كه پیش دبستانی را گسترش داده ایم.
وی با اشاره به اینكه باید یك برنامه پایش را بر مبنای مصوبه ۹۱۱ شورایعالی آموزش و پرورش در سال ۹۴ انجام می دادیم كه به علت نبود اعتبار انجام نشد اظهار داشت: سال جاری وزیر دستور اكید داده كه این پایش در اردیبهشت ۹۹ صورت گیرد. كارگروهی را تشكیل دادیم و سه جلسه هم برگزار شده است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: یكی از مسئولیت های اساسی ما ارتقای این سه مهارت است و پایش عملكردی اردیبهشت ۹۹ در حوزه خواندن، نوشتن، حساب كردن و علوم است و در انتها دوره اول و دوم ابتدایی یعنی كلاس های سوم و ششم صورت خواهد گرفت.



5.0 / 5
4089
1398/12/05
14:08:04
تگهای خبر: آزمون , آموزش , آموزش و پرورش , كیفیت
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید

لینک دوستان مدیریت آموزش

تگهای مدیریت آموزش

olms.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مدیریت آموزش محفوظ است

مدیریت آموزش

آموزش آنلاین