مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان كرد؛
میان وعده دانش آموز در مدرسه
به گزارش مدیریت آموزش، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در آستانه بازگشایی مدارس، اظهار داشت: دانش آموزان باید بدانند آن چه که می تواند نیازهای آنها را تأمین سازد، خوراکی های دارای ارزش غذایی است.
به گزارش مدیریت آموزش به نقل از مهر، احمد اسمعیل زاده اضافه کرد: دانش آموزان باید بدانند آن چه که می تواند نیازهای آنها را تأمین سازد موادی چون چیپس، غلات حجیم شده و سایر تنقلات کم ارزش غذایی نیستند، بلکه خوراکی های دارای ارزش غذایی هستند که از یک یا چند گروه اصلی غذایی تهیه شده باشند. وی افزود: هم اکنون مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، فست فودها و مصرف زیاد نمک همچون مشکلاتی است که در الگوی مصرف غذایی دانش آموزان وجود دارد. اسمعیل زاده اضافه کرد: مصرف تنقلات با ارزش غذایی ناچیز پیش از وعده های غذایی، به علت ایجاد سیری کاذب دانش آموزان را از خوردن غذاهای اصلی که باید مواد مغذی مورد نیاز رشد آنها را تأمین کند، باز می دارد. وی افزود: از سوی دیگر نمک موجود در این تنقلات ذائقه را به خوردن غذاهای شور عادت می دهد و مصرف زیاد نمک زمینه را برای فشارخون بالا در بزرگسالی فراهم می آورد. همینطور مصرف زیاد روغن و چربی علاوه بر بالا بردن چربی خون و ایجاد بیماری های قلبی و عروقی، به علت دریافت کالری زیاد اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: بهترین خوراکی هایی که می تواند بعنوان میان وعده برای زنگ های تفریح در برنامه غذایی دانش آموزان قرار گیرد؛ انجیر خشک، توت خشک، نخودچی، کشمش، برنجک و شاه دانه، ذرت بو داده کم نمک، برگه زردآلو و انواع میوه ها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، لیمو شیرین و موز و ساندویچ هایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و حلوا شکری، نان و پنیر و خرما یا کره بادام زمینی بدون شکر و نمک با کمی مربا یا عسل و بیسکویت های سبوس دار هستند. اسماعیل زاده استفاده از ساندویچ های خانگی که در تهیه آنها نمک و روغن کمتری استفاده شده است را مفید دانست و با اشاره به اینکه یکی از الگوهای نادرست تغذیه ای اینست که والدین آبمیوه های صنعتی برای فرزندان خود بعنوان میان وعده زنگ های تفریح می گذارند، اظهار داشت: این نوشیدنی ها حاوی شکر زیادی هستند و یکی از علل اضافه وزن و چاقی دانش آموزان در تمام دنیا مصرف زیاد این آبمیوه های صنعتی است. وی به والدین سفارش کرد به جای این آبمیوه ها و نوشابه ها دانش آموزان را تشویق به مصرف شیرهای پاکتی کنند که بهترین نوشیدنی برای سلامت و رشد آنان به حساب می آید. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، همینطور آب را بهترین نوشیدنی برای مصرف در کنار ساندویچ و خوراکی ها دانست و اظهار داشت: باید والدین فرزندان خویش را آموزش دهند که حبوبات غذاهای بسیار مقوی و مغذی هستند. والدین می توانند برای آنها خوراک حبوبات را به صورت عدسی آماده کنند و یا به آنان آموزش دهند که از بوفه مدارس در صورتیکه عدسی یا خوراک لوبیا می فروشند، این خوراک ها را خریداری کنند.
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب