در حاشیه دهمین كنفرانس آموزش شیمی ایران اعلام شد
افتتاح نمایشگاه زكریای رازی به میزبانی موزه علوم، وضعیت اقتصادی علت استقبال كم از كنفرانس
مدیریت آموزش: دبیر دهمین كنفرانس آموزش شیمی ایران در افتتاحیه این گردهمایی تلاش انجمن شیمی ایران حول محورهای گوناگون آموزش شیمی در مدارس و دانشگاه ها را خاطرنشان كرد و با بیان افتتاح نمایشگاه ˮزكریای رازیˮ به میزبانی موزه علوم و فناوری ایران در این كنفرانس، اظهار داشت: هدف اصلی ما آموزش روش های نوین یادگیری و یاددهی دانش شیمی است و امیدواریم به واسطه این تلاش ها پیوند بیشتری میان وزارت علوم، آموزش و پرورش و جامعه برقرار شود.
فرانك منطقی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا در حاشیه دهمین افتتاحیه كنفرانس آموزش شیمی كه امروز 3 شهریور ماه در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با بیان این كه 22 سال از برگزاری اولین كنفرانس آموزش شیمی می گذرد، هدف از برگزاری این كنفرانس را آموزش روش های نوین یادگیری و یاددهی دانش شیمی دانست و اظهار داشت: تمام دست اندركاران این علم همچون دبیران و اساتید دانشگاه می توانند در این كنفرانس شركت نمایند.
وی بعضی از محورهای 14 گانه این گردهمایی علمی را آموزش شیمی در شاخه محیط زیست و توسعه پایدار و نقد و بررسی برنامه های درسی و سرفصل ها، اخلاق علمی و آموزش و پژوهش شیمی، تولید پیوند بین آموزش و پژوهش، آموزش شیمی در دانشگاه ها و شایستگی حرفه ای اساتید، آموزش شیمی و فناوری اطلاعات و ارتباطات و صدمه شناسی فرآیند تدریس شیمی در نظام آموزشی عنوان نمود و اضافه كرد: 50 درصد آموزش شیمی مربوط به تدریس آن در آموزشگاه است كه در یك محور جداگانه مورد نقد و بررسی گسترده قرار می گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت، همینطور به نقش شیمی در زندگی روزمره اشاره نمود و توضیح داد: عرصه های نو شامل شیمی سبز، نانو شیمی، بیوشیمی و سایر شاخه های آن كه امروزه مطرح هستند، مبحث كارآفرینی این علم در سطح جامعه و صنعت و هم آزمایش های كم هزینه كه شاخه ای از شیمی سبز است، در این كنفرانس مورد بررسی قرار می گیرد.
منطقی آخرین محور مورد بررسی در این كنفرانس را "استانداردهای تالیف كتب درسی" نام برد و افزود: آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نهادهایی هستند كه می توانند بیشترین همكاری را در عملیات سازی این محورها داشته باشند.
وی با اشاره به این كه این آموزش ها در مدارس و دانشگاه ها تدریس خواهند شد، تصریح كرد: خروجی این آموزش ها بستگی به افراد فارغ التحصیل رشته شیمی یا دانش آموزان دبیرستانی دارد كه جذب صنعت شوند یا در سایر حوزه ها همچون آموزش یا بخش كشاورزی مشغول به كار شوند.
دبیر دهمین كنفرانس آموزش شیمی ایران، مجری اصلی این آموزش ها را انجمن شیمی ایران عنوان نمود و با ذكر این نكته كه هم اكنون حدود 300 نفر در این انجمن تلاش در تولید پیوند بین آموزش و پرورش، وزارت علوم و هم جامعه دارند، تصریح كرد: این افراد بی دریغ در تلاش هستند و امیدواریم كه روز به روز پیوندهای بیشتری بین این سه حوزه برقرار شود.
*استقبال كم شركت كنندگان از دهمین كنفرانس آموزش شیمی ایران
منطقی، علت مشاركت كم افراد در این كنفرانس را در مقایسه با سال های گذشته به وضعیت اقتصادی نسبت داد و اظهار داشت: برای فائق آمدن در این مساله هزینه ثبت نام در كنفرانس را به نصف رساندیم؛ اما باز هم مشاركت كم بوده است.
وی خاطرنشان كرد: همینطور از افراد شاغل در آموزش و پرورش شنیده ام كه "زمانی عرضه مقاله در كنفرانس ها دارای امتیاز بوده، اما اكنون این طور نیست"؛ ازاین رو این مورد می تواند عامل دیگر استقبال كمتر از این كنفرانس باشد.
*تاكید بیشتر بر كیفیت مقالات در مقایسه با كمیت
زهرا احمد آبادی، دبیر علمی دهمین كنفرانس آموزش شیمی ایران هم با حضور در این گردهمایی با بیان این كه در این همایش بیش از یكصد مقاله دریافت شده است، از اعمال نظر چهار تا پنج داور بر روی بعضی از این مقالات اطلاع داد و اضافه كرد: 40 درصد مقالات دریافتی رد شده است كه این به مفهوم تاكید بیشتر این كنفرانس بر كیفیت مقالات در مقایسه با كمیت است.
وی تصریح كرد: در این كنفرانس 38 مقاله به صورت پوستر و هم 8 مقاله در قالب سخنرانی عرضه خواهند شد.
به گزارش مدیریت آموزش به نقل از ایسنا، دهمین كنفرانس آموزش شیمی ایران كه در دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است، اولین بار در سال 75 شروع به كار كرد كه از آن زمان تابحال هر دو سال یك بار برگزار می گردد. در این مراسم همینطور نمایشگاه زكریای رازی به میزبانی موزه علوم و فناوری ایران افتتاح شد.
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب