گزارش مدیریت آموزش؛
طرح ملی هوای مادری فرصتی برای ارائه تجربیات موفق در نظام تربیتی
به گزارش مدیریت آموزش، سازمان ملی تعلیم و تربیت بر مبنای ارزش ها، پندارها و الگوی تربیت خوبی که مد نظرش است؛ به دنبال طراحی دوره ها و برنامه های ترویجی است که نه تنها در کودکستان ها که در خانواده ها هم اجرایی شود.
به گزارش مدیریت آموزش به نقل از مهر، از چند سال قبل که مسئولیت اداره مهدهای کودک و کودکستان ها از سازمان بهزیستی به نهاد جدیدالتاسیس سازمان ملی تعلیم و تربیت سپرده شد؛ مشخص بود که امر تعلیم و تربیت در تلاش است تا ذیل سند تحول بنیادین آموزش وپرورش تغییرات مهمی در تربیت کودکان زیر ۷ سال ایفا کند. در این جهت سازمان ملی تعلیم و تربیت تنها به کودکان حاضر در کودکستان ها توجه نمی کند و مقرر است برنامه های تحولی خود در امر تربیت را به خانواده ها هم بکشاند. مجتبی همتی فر رییس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک مهر سال جاری در یک نشست خبری با اعلان اینکه هفت میلیون و سیصد هزار کودک داریم که درحال حاضر به همه آنان دسترسی نداریم؛ اظهار داشت: کودکانی که به شکل نظام مند در مهدهای کودک هستند حدود نهصد هزار نفر است که به نسبت کل کودکان زیر هفت سال بسیار ناچیز است. تا سال ۱۴۰۷ فرصت داریم تمام این جامعه حدود چهار میلیون نفری را پوشش دهیم. برمبنای یک اصل در سازمان تعلیم و تربیت کودک، مهم ترین حق کودک در دوره سنی زیر ۷ سال، حق داشتن تفریح، بازی، شادی و کارهای فرهنگی و هنری است. کودک باید ارزش های خوب و پندارها و رفتارهای خوب را بوسیله تفریح و آموزش یاد بگیرد. این حقوق همان چیزی است که سازمان ملی تعلیم و تربیت بدنبال است و برمبنای همان ارزش ها، پندارها و رفتارهای خوبی که مد نظرش است؛ بدنبال طراحی دوره ها و برنامه های تبلیغی و ترویجی است که نه فقط در کودکستان ها که در خانواده ها هم اجرائی شود. یکی از این طرح های تبلیغی طرح ملی هوای مادری است؛ طرحی برای پشتیبانی از مادران و کودکان در هر یک از محلات محل شروع این طرح ملی، مشهد معرفی شده است و نظام تعلیم و تربیت در این طرح تلاش می کند با پشتیبانی از تشکل های فعال در حوزه مادران و کودکان، اعتبارات خوبی را برای مجموعه های مادر و کودک دریافت کند. هم افزایی توانمندی مجموعه های تربیتی در طرح ملی هوای مادری حسین علیزاده دبیر نخستین رویداد ملی هم افزایی فعالان شاخص مادر و کودک با این توصیف که طرح اولیه این دبیرخانه با هدف هم افزایی، ارتقا، حمایت و توسعه کارهای گروههای مادر و کودک و همین طور ایجاد جریان گفتمانی مادر و کودک در سراسر کشور شکل گرفته است، اظهار داشت: نخستین رویداد ملی هم افزایی فعالان حوزه مادر و کودک با نام "هوای مادری" با محوریت ۳ اصل مهم شامل پشتیبانی از توسعه مجموعه های مادر و کودک - ارتقا الگوی عملیاتی رشد مادر و کودک - تجربه های موفق کنشگری مادران در محله است. علیزاده با اشاره به این که این رویداد با حمایت سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، دفتر امور بانوان وزارت کشور و همکاری آستان قدس رضوی در ایام ۲۰ و ۲۱ دی ماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار خواهدشد؛ اظهار داشت: مدعوین رویداد ذکرشده ۳۰ هسته برگزیده از میان فعالان شاخص مادر و کودک هستند. وی همین طور به ۱۴ هیأت کودکانه هم اشاره نمود که در نخستین فراخوان هیأت و کودک برگزیده شده اند و در این رویداد به ارائه تجربیات خود می پردازند.
تجربیات موفق مادران در تربیت کودک مورد حمایت راهبرهای تخصصی قرار می گیرند و تکثیر خواهند شد علیزاده بیان داشت: هم افزایی تخصصی فعالان شاخص، تجربه نوردی و بیان تجربیات موفق مادرانه در محلات و تکمیل بوم چالش ها و اقدامات اختصاصی هر مجموعه با کمک راهبرهای تخصصی همچون برنامه های این رویداد ملی است. وی ادامه داد: غالب حمایت های انجام شده در کشور به کارهای دانشجویی و دانش آموزی اختصاص داشته و کمتر فرصتی برای رشد مادر به عنوان محور نهاد خانواده و پرورش دهنده نسل های آینده فراهم گشته است. در طرح ملی هوای مادری بدنبال گروه هایی هستیم که با تأکید بر حال خوب مادر به عنوان محور خانواده، برای زمینه های رشد و ارتقای توأمان مادر و کودک برنامه ریزی کرده باشند. روح حاکم بر این فعالیت ها تکریم نقش مادری، تسهیل گری در امر فرزندپروری، تقویت هم افزایی محلی مادران و ایجاد شبکه مواسات و تخصصی مادری است.
در طرح ملی هوای مادری بدنبال گروه هایی هستیم که با تأکید بر حال خوب مادر به عنوان محور خانواده، برای زمینه های رشد و ارتقای توأمان مادر و کودک برنامه ریزی کرده باشند. دبیر طرح ملی هوای مادری اضافه کرد: آموزش های تخصصی مربوط به رشد کودکان زیر هفت سال، راهبری الگوهای عملیاتی جهت تنوع بخشی به رشد فردی و اجتماعی مادران به عنوان محور خانواده و تسهیل گری زیرساخت های لازم جهت ادامه و تعمیق همچون مکان و مجوز برای این گروه ها از ظرفیت هایی است که با حمایت سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک برای این طرح محقق شده است. نحوه شرکت در طرح ملی هوای مادری علاقه مندان جهت ارتباط با دبیرخانه می توانند با ثبت گروههای فعال در سایت هوای مادری (که در پوستر فوق ذکر شده است) بعد از بررسی در شورای دبیرخانه از مزایای این طرح بهرمند شوند. می توان امیدوار بود باتوجه به تعدد و تنوع طرح های ارسالی به دبیرخانه هوای مادری، در آینده نزدیک شاهد بالندگی، ارتقا و دسترسی عمومی مادران و کودکان به این خدمات بهادار خواهیم بود اما این مساله نیازمند توجه جدی به دریافت طرح های مختلف و بهره مندی از روش ها و سلیقه های مختلف در تربیت کودک است. بااینکه طرح ملی هوای مادری بتازگی اجرائی شده و هنوز خیلی زود است تا اثرات آنرا بصورت مشهود ببینیم؛ با اینحال این سوال مهم همچنان مطرح است که خانواده ها تا چه میزان از این طرح آگاه می شوند و چقدر از تجربیات موفق مادران در تربیت کودک استفاده می کنند. طبیعی است که اگر خانواده ها برگزاری یک رویداد ملی موفق را در حوزه تعلیم و تربیت کودک ببینند علاوه بر استفاده از تجربیات موفق ارائه شده در این دوره، حتما در دوره های بعدی نیز خود حضور خواهند یافت. بطور کلی می توان گفت سازمان ملی تعلیم و تربیت برای نخستین بار مبادرت به معرفی تجربیات موفق تربیتی درون خانواده کرده و با این طرح ملی، کمی از فضای کودکستان ها جدا شده است و بدنبال ترویج شیوه های موفق تربیتی با محوریت محله است.
منبع: olms.ir
این مطلب مدیریت آموزش برایتان مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب